• Afgeronde projecten

  Hieronder kunt u een overzicht vinden van onze afgeronde projecten. Achter elk project staat wanneer het afgerond is. Wilt u meer informatie over een specifiek project? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

 • CHALLENGE-labs (Juni 2020)

  In opdracht van RIO projects BV.

  Ecolodges in Groningen

  Stel je voor: je zoekt een zelfstandige woonruimte voor een korte termijn, op fietsafstand van de nodige faciliteiten en met een lage ecologische footprint. Een Ecolodge lijkt een passende oplossing. Maar, wat is er mogelijk in het gebied, aan welke faciliteiten is behoefte en hoe gaat dit eruit zien? Twee studententeams gingen aan de slag met deze opdracht en kwamen met frisse, innovatieve concepten die meegenomen worden in verdere ontwikkeling. Zo goed zelfs dat beide teams er met de hoofdprijs vandoor gingen. Benieuwd naar de aangedragen oplossingen? Neem contact met ons op voor meer informatie!

 • Living Labs (Mei 2020)

  In samenwerking met de Gemeente Appingedam en de Rijksuniversiteit Groningen.

  Gedurende de maand Mei hebben studenten van de master Sociale planologie aan de Rijksuniversiteit Groningen gewerkt aan ruimtelijke uitdagingen in de gemeente Appingedam. Omdat de Eemsdelta campus onderdeel was van deze uitdagingen,was STUDENT-labs ook betrokken bij dit project. Naast de Eemsdelta campus kwamen ook andere zaken, zoals de verdere ontwikkeling van het station in Appingedam aan bod. Met de kennis vanuit hun opleiding, konden de studenten zoeken naar oplossingen en nieuwe kansen, wat uiteindelijk resulteerde aan adviezen aan beleidsmakers in Appingedam. In groepen hebben de studenten hun bevindingen en adviezen gepresenteerd in krantenartikelen.

  Uit de eindproducten blijkt dat, vanuit verschillende oogpunten, de campus kan worden gezien als een plek met veel potentie; een omgeving die een katalysator kan zijn voor lokale ontwikkelingen. Zo vond een groep studenten, die zich bezighield met plannen betreffende de ontwikkeling van het Damsterdiep, dat de verbinding van het Damsterdiep met de campus kan leiden tot meer mogelijkheden op het gebied van evenementen. Een andere groep studenten, die zich bezighield met het kindvriendelijk maken van publieke ruimtes in Appingedam, zag de campus als toekomstige locatie waar zowel jong als oud de vrijheid en de ruimte hebben om verschillende activiteiten op te zetten.

 • Gemeente Appingedam (juni 2020)

  Project website

  Voor de nieuwe scholencampus in Appingedam, die ook een grotere rol krijgt in de algehele regio, heeft STUDENT-labs een website ontwikkeld. In samenwerking met de Gemeente Appingedam en de scholengemeenschap VO Eemsdelta is het platform uitgewerkt om alle informatie op één plek te bundelen. Dit maakt het voor geïnteresseerden een stuk makkelijker om informatie over de campus te vinden. Naast het opzetten van de website, blijven onze studenten ook verantwoordelijk om deze bij te houden. Op deze manier wordt een transparante, up-to-datete en duidelijke communicatie naar buiten gewaarborgd. Klik hier om de website te bekijken.

 • Gemeente Groningen (april 2020)

  Energie in de stad Groningen

  Naar verwachting zal de energierekening voor huishoudens die hun huis niet (kunnen) verduurzamen de komende jaren fors stijgen. Hierdoor krijgen huishoudens die op dit moment moeite hebben met rondkomen er een extra kostenpost bij. Als een huishouden niet meer in staat is de energierekening te betalen, spreken we van energiearmoede. Binnen ons onderzoek brengen we de huidige energiearmoede en de verwachtte energiearmoede (na het verhogen van de energielasten) in de Gemeente Groningen in kaart. Ook wordt er een literatuuronderzoek uitgevoerd naar de eventuele gevolgen van energiearmoede. Op deze manier helpt het onderzoek bij het maken van evenwichtige besluiten wat betreft beleid omtrent deze kwestie.

 • Rijkuniversiteit Groningen (2019)

  In samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen werd er tweemaal een fieldlab onderzoek uitgevoerd. Hieronder ziet u waar deze over gingen.

  Leeftijdsvriendelijke wijken (challenge)

  Masterstudenten planologie van de RUG hebben onderzocht hoe je wijken tot woonomgevingen kunt maken die ook voor senioren leefbaar zijn. De Oosterparkwijk in Groningen was hiervoor de casus. In hun rapport adviseren de studenten om rekening te houden met de diversiteit van senioren en hen te betrekken bij de inrichting van de wijk. Voor meer informatie, bekijk de website van whocares of download het eindrapport.

  website - eindrapport

  bron: University of Groningen

  Leefbaarheid Noordenveld

  Studenten van de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen hebben in samenwerking met de gemeente Noordenveld een fieldlab onderzoek gedaan. De studenten hebben een nieuwe visie ontwikkeld voor de dorpskern van Roden.

  All Posts
  ×