Terug naar site

Wat vinden onze studenten?

9 februari 2023

Het kroegcollege 'Groningen, meer dan een studentenstad?' komt steeds dichterbij! Volgende week donderdag, 16 februari om 20.00, is het dan zover. Drie sprekers, drie interessante perspectieven, één onderwerp en talloze interessante gesprekken op deze bijzondere avond. Dat Groningen een fantastische studentenstad is, daar zijn we allemaal wel over uit, maar toch vliegen veel studenten uit naar het Westen. Ze doen ervaringen op, ontwikkelen hun talenten en pakken deze vervolgens in om ergens anders een nieuw avontuur te beginnen.

Toch valt er na de welbekende studententijd nog erg veel te beleven in "ons Grunn". Als opwarmertje voor het kroegcollege vroegen wij een aantal van onze studenten wat zij zo waarderen aan deze stad en wat ze zou kunnen overtuigen om in Groningen hun carriere voort te zetten.

Allereerst Nicky! Nicky studeert Marketing Analytics en Data Science aan de RUG. Bij de vraag wat zij zo fijn vindt aan Groningen zei zij:

Dan Duncan! Duncan studeert Communicatie en Multimedia Design aan de Hanze. Het mooie van Groningen volgens hem is:

Een onwijs veelzijdige, bruisende en veilige stad dus als je het onze studenten vraagt! Ook genoeg stof om interessante discussies over te voeren. Benieuwd naar de meningen van andere studenten en betrokken partijen? Kom dan vooral naar het kroegcollege op 16 februari om 20.00. Aanmelden kan door hier te klikken!