Terug naar site

Onze Frisse Blikken: Bart

10 augustus 2023

Hoi! Ik ben Bart Mulder. Ik ben The Office Idiot. Ook wel event & marketing manager van STUDENT-labs. Ik ben geboren en getogen in Groningen en heb hier Commerciële Economie aan de Hanzehogeschool gestudeerd. Naast mijn leven bij STUDENT-labs ben ik DJ & Producer. Ik ben sinds mijn 15e aan het werk met muziek. Ik maak housemuziek en ben daarnaast altijd DJ geweest in clubs. Toen covid kwam ben ik aan het werk gegaan bij het Bron- en Contactonderzoek van de GGD Groningen. Toen dat stopte heb nog een ander project gedaan als locatiecoördinator van een asielzoekerscentrum. Door deze banen kwam ik erachter dat mijn droom als muziekproducent beter uit de verf komt als ik overdag werk. Daarnaast vertelde ik tijdens mijn sollicitatie gesprek met Iris dat ik Commerciële Economie heb afgerond, maar dat ik eigenlijk geen flauw idee had wat marketing is.

Gelukkig werd ik wel aangenomen. “We gaan wel zien hoe het loopt", aldus Iris. Sindsdien heb ik een marketinganalyse van STUDENT-labs gemaakt, heb ik een concurrentie analyse gemaakt, hebben we aan de hand van voorgaande analyses een extern marketingbureau aangetrokken en heb ik mij bezig gehouden met marketing events om studenten aan te trekken als nieuwe aanwas voor STUDENT-labs. Blijkbaar heeft mijn studie mij toch geen windeieren gelegd.
Wat ik erg fijn vind aan STUDENT-labs is dat het een heel open organisatie is. De groep is ontzettend gevarieerd, ambitieus en gedreven. De passie straalt er vanaf. Toen ik 24 was zoals de gemiddelde student hier, stond ik achter de bar in de kroeg. Deze studenten zijn nu al bezig met het investeren in hun carrière. Ik heb hier ontdekt wat ik kan met de kennis van mijn studie. Door mijn ervaring bij STUDENT-labs weet ik wat mij onderscheidt van de rest. STUDENT-labs heeft mij zelfvertrouwen gegeven.

Mijn interesse ligt voornamelijk in de creativiteit. Ik houd ervan om dingen net anders te doen dan de rest. Hierdoor val je als bedrijf op. Dit kan natuurlijk in verschillende gradaties. Je kan heel extreem buiten de lijntjes kleuren. Daar heb ik soms ook wel een handje van. Maar gelukkig heb ik daar Iris voor, die mij af en toe even terugfluit. Laat ik zeggen dat ik er een sport van maak om netjes buiten de lijntjes te kleuren. Dat is voornamelijk mijn interesse. Nieuwe dingen verzinnen die opvallen, zonder dat het amateuristisch lijkt.

Ik werk nu 6 maanden bij STUDENT-labs en er zijn 2 projecten die er voor mij uitspringen. Ik heb het feest ter ere van het 5 jarig bestaan van STUDENT-labs mogen organiseren en draaien. Hierin voelde ik mij natuurlijk als een vis in het water. Daarnaast was mijn allereerste opdracht de marketing- en concurrentieanalyse van STUDENT-labs. Dit vond ik ook erg leuk en leerzaam om aan te werken. Dit wordt alleen maar leuker omdat er nu een samenwerking met Brand Creatives achter weg komt!

Tot slot, later als ik groter ben en als muziekproducer de wereld overvlieg hoop ik nog steeds regelmatig aan de telefoon te hangen met Iris om wat creativiteit in te vliegen voor STUDENT-labs.