Terug naar site

Onze Frisse Blikken: Giovanni

23 februari 2023

In dit nieuwe format laten we zien wie onze ‘frisse blikken’ zijn en waar ze zich mee bezig houden. Hierin zie je zoal aan wat voor opdrachten ze werken, wat ze het leukst vinden om te doen en vanuit welke studieachtergronden ze komen. Deze week is Giovanni aan de beurt. Benieuwd naar zijn ervaringen bij STUDENT-labs en waar zijn interesses zoal liggen?


Hi, leuk om tezien dat je bij een van onze frisse blikken bent aangekomen! Ik ben Giovanni, 24 jaar oud en ik werk inmiddels alweer 1.5 jaar bij STUDENT-labs. Afgelopen zomer heb ik mijn bachelor Human Geography and Planning behaald en in september ben ik begonnen met de master Society, Sustainability and Planning. Tijdens mijn bachelor heb ik een bestuursjaar gedaan bij mijn faculteitsvereniging Ibn
Battuta. Hier vervulde ik de rol van Commissioner Internal Relations. Twee van de taken die ik daar had waren het onderhouden van de website en de social media van de vereniging en dit heeft uiteindelijk ook tot zekere hoogte ervoor gezorgd dat ik bij STUDENT-labs aan de slag ging. Toen mijn bestuursjaar ten einde liep was ik namelijk op zoek naar een nieuwe bijbaan in de richting van planologie. Op dat moment zochten ze bij STUDENT-labs ook iemand die enige ervaring had met social media kanalen en (online) communicatie. Zodoende kwam ik bij STUDENT-labs terecht in het marketing team met onder meer Jelle (rechts op de foto) en was mijn eerste opdracht voor een opdrachtgever een communicatieplan opstellen voor Bedrijvenvereniging WEST. Echter, zoals ik net aangaf, was ik ook opzoek om enige ervaring en kennis op te doen op het gebied van planologie en ruimtelijke ontwikkeling. Door STUDENT-labs heb ik inmiddels meerdere projecten mogen ondersteunen of uitvoeren bij partijen als de Provincie en Gemeente Groningen, OV-bureau Groningen/Drenthe en Groninger Voedseltuinen. Mede door deze projecten weet ik inmiddels waarin ik later werkzaam wil zijn; de sociale kant van planologie met een focus op duurzaamheid!