Terug naar site

Onze frisse blikken:

Jelmer

20 december 2022

In dit nieuwe format laten we zien wie onze ‘frisse blikken’ zijn en waar ze zich mee bezig houden. Hierin zie je zoal aan wat voor opdrachten ze werken, wat ze het leukst vinden om te doen en vanuit welke studieachtergronden ze komen. Deze week is Jelmer aan de beurt. Benieuwd naar zijn ervaringen bij STUDENT-labs en waar zijn interesses zoal liggen?

Ik ben Jelmer, 23 jaar oud en woon inmiddels al ruim 4 jaar in Groningen. Afgelopen jaar heb ik mijn bachelor Spatial Planning and Design afgerond en inmiddels zit ik in mijn Master Environmental and Infrastructure Planning. Naast mijn studie doe ik ook graag aan verschillende sporten. Zo zit ik op voetbal en probeer ik verschillende sporten uit bij de Aclo. Verder ben ik tijdens mijn studie actief geweest bij mijn faculteitsvereniging Ibn Battuta waar ik in mijn tijd verschillende commissie en een bestuursjaar heb gedaan. Na mijn bestuursjaar was ik opzoek naar een flexibele bijbaan binnen mijn eigen toekomstige werkveld, die ik toen heb gevonden bij STUDENT-labs. Ik ben namelijk vooral geïnteresseerd in de ruimtelijke ontwikkeling. Echter wil ik me op dit vlak verder oriënteren om te zien waar mijn interesses precies liggen. Bij STUDENT-labs krijg ik die kans.
Wat STUDENT-labs daarnaast voor mij persoonlijk ook aantrekkelijk maakt is dat je komt te werken met collega's die vergelijkbare interesses hebben en vaak ook nog studeren. Dit creeert een fijne sfeer op kantoor en daarbij kom je de collega's ook nog wel eens elders tegen, denk aan op de campus of in de stad. Ook is het werk dat je doet erg divers. Zo sta ik de ene dag bij mensen isolatiemateriaal te installeren, om de volgende dag voor de gemeente onderzoek te doen naar toerisme. Je krijgt daardoor ook de mogleijkheid om aan een groot scala aan projecten te mogen werken. Het hoogtepunt hiervan tot nu toe is voor mij De Woonvrienden. Dit is een nieuwe manier van wonen waarbij bewoners mede eigenaar worden van het pand waarin zij komen te wonen. Ik hield me met allerlei taken bezig, zoals de ontwikkeling van de website en het verkennen van uitbreidingsmogelijkheden.