Terug naar site

Poging 2: Kroegcollege 'Groningen, meer dan een studentenstad?' 

26 januari 2023

Nadat het vorige kroegcollege onverhoopt niet door kon gaan, vonden we het hoog tijd voor de sprekers om hun training te hervatten en de bokshandschoenen klaar te leggen. Donderdag 16 februari om 20:00 uur is het tijd voor poging 2. Tijd voor een nieuwe poging van deze titanenstrijd, waarin het belang van talent behouden in het Noorden aan bod komt, belicht vanuit drie verschillende perspectieven. Vanuit studenten, het onderwijs en werkgevers zal worden besproken wat er op dit moment wordt gedaan om studenten te behouden in het Noorden, maar ook wat er nog mist om hierin succesvol te worden. De volgende sprekers zullen hierover de strijd met elkaar aangaan:

Steven Bosch, de lijsttrekker en fractievoorzitter van Student en Stad, zal de studenten vertegenwoordigen in dit vraagstuk. 

Harm van Lieshout, hoogleraar human capital aan de Hanzehogeschool en daarnaast nauw verbonden met het initiatief talent in de regio, dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van de provinciale arbeidsmarkt.

Last, but definitely not least: Martinus Spoelstra van het Kadaster, die een blik zal werpen vanuit een werkgevende invalshoek. 

Ben jij nu ook benieuwd naar wat de sprekers te zeggen hebben over braindrain in Groningen? Of wil jij graag het gesprek aangaan over hoe we talent kunnen vasthouden in het Noorden? Meld je dan snel aan via de knop hieronder! Het Kroegcollege zal plaatsvinden in De Lounge in De Drie Gezusters.