• STUDENT-labs

   

  Werk met ambitieus en gemotiveerd talent!

   

 • Wat is het?

  STUDENT-labs is dé oplossing om uw projecten op het terrein van ruimtelijke ordening, gebiedsontwikkeling en energietransitie te realiseren. STUDENT-labs is een unieke samenwerking tussen u als opdrachtgever, studenten van de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen. Uw vraag wordt beantwoord en uitgevoerd door gemotiveerde en ambitieuze studenten onder coaching en begeleiding van RIO projects B.V. STUDENT-labs helpt en ontzorgt overheden, woningcorporaties en andere opdrachtgevers.

   

   

  POWERED BY:

 • Wat doen we?

  In overleg met u wordt bekeken wat STUDENT-labs voor u kan betekenen. Heeft u bijvoorbeeld behoefte aan ondersteuning bij het doen van onderzoek of het uitvoeren van een project? Wij zoeken voor u de juiste mensen met passende expertise, zodat er na een fijne samenwerking een mooi resultaat kan worden neergezet.

  Onze diensten

  De hieronder beschreven diensten zijn een concreet voorbeeld van aangeboden producten. Heeft u echter behoefte aan iets anders? STUDENT-labs is flexibel. Neem dus vooral contact met ons op en samen kijken wij wat we voor u kunnen betekenen.

  Ondersteuning in GIS

  Om ideeën om te zetten in concrete plannen is vaak technische kennis nodig van GIS (geografische informatiesystemen) software. Deze bezigheden zijn vaak onnodig tijdrovend, vooral wanneer dit niet onderdeel is van uw dagelijkse werkzaamheden. Hier kunnen onze studenten u bij helpen en eventueel deze taak zelfs van u overnemen. Doordat werken met GIS software geïntegreerd is het huidige ruimtelijke onderwijs, kunnen zij uw plannen op een correcte manier visualiseren op kaart.

  Opzetten en beheren van communicatie-kanalen

  Binnen ruimtelijke projecten is communicatie van levensbelang. Niet alleen is het van belang dat de communicatie juist is, aansprekende en regelmatige berichten en beelden kunnen de interactie met belanghebbenden verbeteren. Concreet bieden wij ondersteuning door het opzetten en beheren van (project)websites en sociale media. Ook bieden wij procesondersteuning na het in werking zetten van de kanalen. Het creëren van een toegankelijk platform zorgt voor een groot bereik waar belanghebbenden 24/7 de juiste informatie kunnen vinden.

  Video als communicatie tool

  Het goed overbrengen van een boodschap of het delen van informatie kan lastig zijn. Er zijn veel verschillende manieren waarop dit mogelijk is, maar welke manier past het beste bij uw project? Éen van deze manieren is via een korte, informatieve video. Wij hebben ervaring met videoproductie in de vorm van het concept 'De Babbelbox' tot aan het maken van 3D visualisaties. Verschillende opties zijn mogelijk. Onze studenten zijn verantwoordelijk voor de concepten en werken samen met professionele filmmakers om zo een product van hoge kwaliteit af te leveren. Video's bieden een effectieve manier om informatie te delen. Zo wekt een korte video eerder de aandacht dan een lang stuk tekst. Het is dynamisch en straalt sfeer uit.

  Virtuele bijeenkomsten

  Nu fysieke bijeenkomsten lastig zijn geworden door de maatregelen rondom het coronavirus, is het nodig om op zoek te gaan naar oplossingen. Hoe kunnen we alsnog productieve bijeenkomsten organiseren? Wij gaan graag met u op zoek naar de meest productieve oplossing voor uw (werk)overleggen en bewonersbijeenkomsten. Hoe houden we iedereen in deze periode goed op de hoogte van alle ontwikkelingen? Genoeg vragen waarbij we u graag verlichting geven door mee te denken.

 • CHALLENGE-labs

  Heeft een een ruimtelijk probleem waar u graag binnen een korte termijn naar zou willen laten kijken? Onze challenges bieden een uitkomst. Studenten worden geselecteerd om na te denken over uw vraagstuk. Zo worden nieuwe en originele oplossingen aangedragen om uw organisatie verder te helpen. Het studententeam met de beste uitwerking wint een geldbedrag. Er zijn verschillende vormen mogelijk. In goed overleg met u wordt een concrete invulling gegeven aan de opdracht en vorm van de challenge. Afgeronde challenges hebben geleid tot productieve, originele en duurzame oplossingen. Klik hier voor meer informatie over voorgaande resultaten.

 • Huidige samenwerkingen

 • Uw voordelen:

  • Inbreng van up-to-date kennis van universitaire studenten
  • Samenwerking met jong en creatief talent
  • Betaalbaar maatwerk
  • Kennismaken met potentiële nieuwe werknemers
  • Geen dienstverbandrisico's
  • Borgen en begeleiding van het project door RIO projects B.V.

  Heldere afspraken:

  • Vastgesteld tarief
  • Matching en selectie door STUDENT-labs
  • Garantie van uitvoering binnen tijd en budget
  • Maandelijkse facturering
 • STUDENT-labs

  Bent u klaar voor een creatieve stap?

  Aarzel niet en neem contact met ons op!

  All Posts
  ×