Terug naar site

Onze thema´s: Digital Skills

21 juni 2023

Last but definitely not least is het thema 'Digital Skills' aan de beurt. Want ook op het gebied van Digital Skills hebben we al vele projecten mogen uitvoeren of ondersteunen. Deze projecten gaan van renderen tot Virtual Reality tot werken met GIS.

Zo heeft Groningen Digital Business Centre bij de Hanze Hogeschool een digital readiness enquête afgenomen. Deze is vervolgens door een van onze studenten inzichtelijk gemaakt per afdeling door middel van het programma Power BI. Power BI is een business intelligence (BI) tool dat is ontwikkeld door Microsoft. Het biedt interactieve visualisaties en mogelijkheden voor data-analyse met een gebruiksvriendelijke interface. Power BI stelt gebruikers in staat om verbinding te maken met verschillende gegevensbronnen, gegevens te transformeren en op te schonen, en visueel aantrekkelijke rapporten en dashboards te maken.

Een ander project dat we hebben uitgevoerd is het afnemen van een enquête voor de gemeente. Deze enquête betrof de visie en mening van de jeugd en werd vervolgens verwerkt in een bidbook, filmpje en kaarten. STUDENT-labs heeft hier voornamelijk aan bijgedragen met het maken van de kaarten met Geographical Information Systems (GIS) software. GIS is een technologie die geografische gegevens en locatie-informatie combineert met andere vormen van data-analyse om inzichten en besluitvorming te ondersteunen. Een GIS maakt gebruik van computersoftware, hardware en gegevens om geografische informatie te verzamelen, op te slaan, te analyseren en weer te geven.